zaterdag 1 november 2014

quinoa met aubergine

Quinoa met aubergine - TN

Na lang weggeweest te zijn, ben ik eindelijk weer online met een nieuw receptje. Dit maaltje is perfect voor alle quinoa-kutten onder ons die gewoon lekker quinoa blijven eten. Want mjammie wat vind ik dat toch lekker. Toegegeven: ik vind het een crime om het te maken. Bestaat er toevallig geen quinoa zeef? Want ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar bij mij verdwijnt de helft van de quinoa vaak in de gootsteen omdat mijn vergiet/zeef te grote gaatjes heeft. Als je hetzelfde probleem hebt, neem dan voor de zekerheid een beetje extra quinoa ;-).

Voor 1 persoon heb je nodig:

  • Quinoa (ongekookt 50 gram)
  • Aubergine (1 hele of halve afhankelijk van de grootte)
  • Cherrytomaatjes (6 stuks)
  • Mager gehakt (75-100 gram)
  • Feta (1 of 2 eetlepel(s))
  • Provençaalse kruiden (2 eetlepels)
  • Knoflook (1 teentje)
  • Paprikapoeder (2 eetlepels)
  • Zonnebloempitten (1 eetlepel)
  • Bouillon blokje (1 halve - let even op als je glutenvrij kookt, in sommige bouillon blokjes zitten gluten)
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Laat dit ongeveer 20-30 minuten staan zodat er wat vocht uit de aubergines loopt. Kook ondertussen water, let op: voor quinoa heb je heel weinig water nodig ik kook dus altijd wat water in een waterkoker en voeg dan kleine beetjes toe tot de quinoa gaar is. Spoel de quinoa af, sla deze stap niet over want geloof me er is niets zo vies als ongewassen quinoa. Kook de quinoa vervolgens met het bouillon blokje volgens de verpakking. Marineer het gehakt met 1 eetlepel provençaalse kruiden, 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout en maak er gehaktballetjes van. Spoel het zout van de aubergine onder de kraan en leg ze vervolgens op een snijdplank om ze daarop droog te deppen. Dep ze goed droog zodat ze smaakvoller worden. Smeer de plakken aubergine in met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill in een koekenpan of grillpan tot ze goudbruin/gaar zijn. Snijd het teentje knoflook en verhit in een andere koekenpan een heel klein beetje olijfolie en bak daarin de knoflook met de gehaktballetjes. Terwijl de balletjes gaar worden snijd je de cherrytomaatjes in tweeën of vieren en voeg je deze bij de quinoa als deze gaar en van het vuur is. Je warmt de cherrytomaatjes dus niet op. Als de aubergine en de gehaktballetjes goed zijn voeg je deze ook bij de quinoa. Voeg de feta en de zonnebloempitten door en breng op smaak met de resterende provençaalse kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Et voilà, je quinoa kutten avondeten is klaar! Eetsmakelijk :)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
Hope to see you there soon :)

Tessa Nika zei

Hey, thanks for the invite! I applied, so I guess you will see me soon there :)