Toegegeven: ik heb van dit brood al drie plakjes gesnoept, jammie bananenbrood - TN |
Nodig voor 1 brood/bakblik:
- Bananen (3 stuks)
- Eieren (3 stuks of 2 XL eieren)
- Volkoren (spelt)meel (155 gram)
- Gemengde noten (70 gram)
- Rozijnen (50 gram)
- Blauwe bessen jam zonder suiker (2 eetlepels)
- Gemalen kokos (2 eetlepels)
- Snufje zout
- Speculaas/koekkruiden (2 theelepels)
- Bakpoeder (3 theelepels)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de rozijnen in een kommetje en voeg warm water toe, laat ze enkele minuten wellen. Hak de noten grof met een vijzel. Verwijder de schil van de bananen en snijd ze in plakjes in een beslagkom. Prak ze vervolgens fijn en voeg de eieren toe. Meng dit goed door elkaar en voeg dan het meel toe. Spoel de rozijnen nog even af met koud water en laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje. Voeg het zout, de jam, de speculaaskruiden en het bakpoeder toe aan het beslag en meng goed door elkaar. Vervolgens meng je de (goed droog gedepte) rozijnen, de noten en de gemalen kokos door het beslag. Vet het bakblik goed in, ik gebruikte kokosolie, en doe het beslag in het bakblik. Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 45 minuten. Het brood is goed wanneer je een satéprikker in het brood kunt stoppen en deze er droog uit komt. Heerlijk als toevoeging aan je ontbijt of als tussendoortje. Als laatste tip, laat hem goed afkoelen voordat je hem eet, dan is hij het lekkerst. Eetsmakelijk :)
PS. Ik zou hem in de koelkast bewaren in een afgesloten doos!
PS. Ik zou hem in de koelkast bewaren in een afgesloten doos!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten