Groene pasta met een duits biefstukje - TN |
Nodig voor 1 persoon:
- Pasta (75 gram)
- Avocado (geschild en ontpit ongeveer 100 gram)
- Tomaatjes (7 stuks)
- Knoflook (1/2 klein teentje )
- Basilicum (4 blaadjes)
- Bouillonblokje (1/4 tot 1/2 blokje is al voldoende)
- Pijnboompitjes (klein handje)
- Stukje vlees of gehakte noten
Breng water met het bouillonblokje aan de kook en kook de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie. Prak de avocado samen met het uitgeperste (of zeer fijn gesneden) teentje knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes en voeg bij het avocado mengsel. Giet de pasta af en vang hierbij een kopje kookvocht/bouillon op. Roer het avocadomengsel door de pasta en voeg wat kookvocht toe, hoe meer kookvocht je toevoegt des te smeuïger de pasta wordt. Voeg tot slot nog een beetje peper toe en bestrooi de pasta met de pijnboompitjes. Voor iedereen die van wat meer pit houdt zou ik nog een zeer fijn gesneden rode uitje toevoegen. Om het gerecht helemaal af te maken kun je nog wat parmezaanse kaas toevoegen, maar hier wordt het wel iets minder gezond van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten